Het Overkop-huis

Wat is OverKop

11/02/2021
Wat Is Overkop

 

 

Overkop maak geestelijke gezondheidszorg toegankelijk voor iedere jongere die daar nood aan heeft.
Door aanwezig te zijn in het vrijetijdsaanbod, leren jongeren hulpverleners op een informele manier kennen, waardoor de stap om hulp te vragen kleiner wordt.

Wat wij doen

Overkop voorziet een plek, fysiek en online, waar jongeren hun thuis kunnen voelen.
Op maandag en dinsdag kan je na school deelnemen aan online activiteiten. 

Op woensdag 13u-17u, donderdag 16u-19u en vrijdag 16u-22u, kan je als jongere gewoon binnen en buiten lopen. het Overkophuis is een plaats waar je jezelf kan zijn. Je kan er terecht om te chillen met leeftijdsgenoten. We spelen gezelschapsspelletjes, je kan kickeren, fifa spelen, en er worden leuke activiteiten en workshops georganiseerd.

Tijdens de uren zorgen de chillambas ervoor dat iedereen gezien en gehoord wordt. Ook zijn er steeds hulpverleners aanwezig in het overkophuis, die heel graag met je babbelen en samen op zoek gaan naar oplossingen wanneer je met vragen zit of wanneer je je niet zo goed voelt. 

Elk thema is bespreekbaar bij ons.

Je kan in het Overkop-huis dus ook steeds terecht voor een luisterend oor en indien je nood hebt aan een diepgaand gesprek kan je een individuele afspraak maken bij een van onze hulpverleners, wat ook buiten de openingsuren kan plaatsvinden. 

Door aanwezig te zijn in de werking, leren jongeren de hulpverleners op een informele manier kennen, waardoor het makkelijker  wordt om hulp te vragen.